Winter in Aantocht


We zijn terug uit het Vluchtelingenkamp Grande-Synthe bij Duinkerken. De actie ‘Winter in Aantocht’ heeft enorm veel opgeleverd aan kleding, schoenen, tenten, slaapzakken en voedsel. Honderden mensen hebben de actie gesteund.
Onze ervaring was verpletterend. Twee koude douches, één waterpunt en één oplaadpunt voor mobieltjes zijn de enige voorzieningen. Twaalfhonderd mensen bivakkeren er in tentjes, sommige met zeilen aan elkaar getapte. Overal modder en vuurtjes om op te koken. Dit is het Irakese kamp. Rond Duinkerken en Calais zijn twaalf vluchtelingenkampen. De overheid verstrekt geen voedsel, medicatie of andere benodigdheden.
En wat een aardige mensen! Intens dankbaar voor alles wat ze ontvangen. Zich verontschuldigend als we ‘nee’ moeten verkopen. Na thuiskomst voelen we ons verslagen en tekort schieten. Nieuwe berichtgeving over demoraliseren van de bewoners door de burgemeester heeft onze actiebereidheid aangewakkerd. Nieuwe plannen zijn in volle ontwikkeling. Volg de actie op facebook: Winter in Aantocht

Next time we will meet each other in Heaven!

Voedsel en kleding voor vluchtelingen in Kamp Grand Synthe
Voedsel en kleding voor vluchtelingen in Kamp Grand Synthe