City of All Together

In mijn fotoproject ‘City of All Together’ laat ik mensen zien die niet in Nederland zijn geboren. Ik geef hen een podium om hun historie te leren kennen. Als tegenhanger van alle negativiteit na de toestroom van asielzoekers, ga ik in mijn eigen stad op zoek naar identiteit, verbondenheid en saamhorigheid. Of het nu door de liefde is of omdat je geadopteerd bent, gevlucht of op zoek naar mooie idealen, mensen komen al eeuwenlang in Nederland wonen. Volgens mij is er niets nieuws onder de zon: migratie is van alle tijden.
Door mijn bezoeken aan het Vluchtelingenkamp Grande-Synthe in Frankrijk, maar ook door mijn werk voor Vluchtelingenwerk in IJsselstein maakt het mij nieuwsgierig wat beweegredenen zijn om in Nederland te komen wonen. Vluchtelingen hebben veelal geen keuze gehad om hun land te verlaten. Anderen wel, of ook niet? Wat zijn hun drijfveren geweest? Was dit een vrije keuze? Hebben deze mensen kansen gekregen?

City of All Together is tot eind november te zien in Museum IJsselstein en tot eind oktober in gallery WAS-Architecten in IJsselstein.
Klik op de foto om deze groot te bekijken.

(Inspired by The Island of All Together van Marieke van der Velden en Philip Brink)

http://www.museumijsselstein.nl,
http://www.was-architecten.nl